Кожен другий припускається помилок: варимо яйця правильно

Часто люди запитують, як зварити курячі яйця, щоб вони вийшли смачними та добре чистились. Насправді це зовсім не проблема, і з цим впорається навіть кулінар-новачок. Але хоча зварити яйця й дуже просто, але щоб вони вийшли по-справжньому смачними варто знати кілька секретів.
Як правильно варити яйця
Якщо яйце не витече, не лусне та не перевариться, то продукт буде смачним. Щоб зберегти гарний зовнішній вигляд та смак варто варити яєчка у невеликій каструлі, у воді, яка покриє продукт не більше ніж на 1 см.
Лайфхаки варіння яєць
Ваші яйця не розтріскаються, якщо під час варіння у воду покласти кілька сірників без сірки. А ще шкаралупа ніколи не трісне, якщо зробити проколи голкою з тупого (округлого) боку яйця.
Ще одним дієвим методом є додавання у воду при варінні яєць 1 ч. ложку солі, але для надійності киньте ще й один сірник. Скориставшись цими підказками, ви можете відволіктися і не переживати, бо страва вийде смачною та цілою.
У якій воді варять яйця
Варто пам’ятати одне головне правило: яйця можна закладати лише в окріп. Щоб покласти яєчка у воду користуйтесь звичайною столовою ложкою, потім дайте їм покипіти 1 хвилину. Після цього зніміть каструлю з вогню і залиште у воді під кришкою ваш продукт на 5 хвилин, якщо ви хочете отримати рідкіший білок, і 6-7 хвилин для щільного білка.
Користь варених курячих яєць
Курячі яйця, що пройшли термічну обробку є продуктом, що досить легко засвоюється людським організмом завдяки білкам. Споживаючи курячі яйця , ви отримуєте корисні та важливі для організму амінокислоти, вітаміни, макроелементи (селен, фолієва кислота, кальцій, фосфор). А Холін, який теж міститься в яйцях, позитивно впливає на нервову систему.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment